Tippek a menyasszonyi csokordobáshoz


Az esküvők egyik legismertebb hagyománya a menyasszonyi csokordobás. A virágcsokrok megjelenése az esküvőkön az ókori Rómához köthető, ahol a menyasszonyok gyógynövényekből készítettek csokrot, hogy elűzzék a balszerencsét és a gonosz szellemeket.

A csokordobás hagyománya Angliából ered, ahol a vendégek az esküvő után megpróbáltak szakítani maguknak egy darabot a menyasszony ruhájából vagy csokrából. Úgy hitték, hogy ha sikerül nekik megszerezni valamit a menyasszonytól az nekik is szerencsét fog hozni a szerelemben. Hogy ezt megelőzze a menyasszony a ceremónia után eldobta a csokrot. Így a csokor eldobása a szerencse átadását szimbolizálja.

Egy menyasszony kezében az esküvői csokorral.

Ma a menyasszonyi csokor a boldogság szimbóluma, amiből néhány szálat kitűzőként a vőlegény visel. A szertartás után a hajadon barátnők izgatottan várják, hogy megkaparinthassák a feléjük repülő csokrot. A hagyomány szerint, aki elkapja a menyasszony csokrát az megy legközelebb férjhez.

Tippek a csokordobáshoz

Mérd fel a terepet jól nézz körül, hogy biztosan jó irányba és távolságra dobd a csokrot.

Készíttess dobócsokrot, így nem a menyasszonyi csokrot kell eldobnod, hanem egy kisebb erősebben összekötött csokrot, ami hasonló virágokból van mint a Tiéd.

Ha bizonytalan vagy benne gyakorold előtte otthon. Vegyél egy olcsó csokrot és a kertben próbáld ki, hogy a fejed fölött milyen erővel milyen távolságra dobsz.